Tips & trips

Een vakantie of weekendje weg naar Noord-Holland? In Noord-Holland bevinden zich veel prachtige gebieden om van de natuur en de kust te genieten. In Amsterdam kun je een rondvaart maken over de grachten, heerlijk winkelen en de diverse pleinen en parken bezoeken. Maar er zijn natuurlijk ook genoeg andere leuke manieren om je dag te besteden. Wij zetten er een aantal voor je op een rij!

Museum van de 20e eeuw, Hoorn

Het Museum van de 20e Eeuw in Hoorn vertelt aan de hand van vele voorwerpen en oude interieurs over het leven in de vorige eeuw. Hoe woonden onze (groot)ouders? Met welk speelgoed speelden kinderen? Wat voor winkels waren er? Hoe werd gekookt? Wat deed men in de vrije tijd? Wat was er op radio of televisie te beleven? Op deze en nog veel meer vragen krijg je in het museum antwoord! Het museum is leuk om (jeugd)herinneringen op te halen, maar ook om aan kinderen van de 21e eeuw te laten zien hoe het er "vroeger" aan te ging. Naast de vaste te bewonderen opstellingen zijn er verdeeld over drie zalen ook steeds wisselende exposities te bewonderen. Ook de locatie is een bezoek op zich waard: het museum is gevestigd in een oude gevangenis op het prachtige Oostereiland bij de mooie haven van Hoorn.

Lees meer over het museum

 

Het Rijksmuseum, Amsterdam

Ga je naar Amsterdam, dan hoort een bezoek aan het Rijksmuseum er bij! Een unieke collectie die je minstens één keer in je leven moet zien. Onder andere werken van de Nederlandse meesters zoals Rembrandt, Vermeer, Hals en Van Gogh hangen in dit museum. Het Rijksmuseumgebouw is bovendien al een kunstwerk op zichzelf!

Van Gogh Museum, Amsterdam

Het Van Gogh Museum is uiteraard een museum met de werken van Vincent van Gogh. Hoe wel er in het Rijksmuseum ook een aantal stukken hangen van Van Gogh, is dit de plek om je ogen uit te kijken. Met ruim tweehonderd schilderen, honderden tekeningen en brieven, bevat het museum meer dan 20.000 werken van Van Gogh.

Ecomare, Texel

Hét centrum over de wadden op Texel, voorheen het Texels Museum. Ecomare heeft onder andere een natuurmuseum, aquarium, zeehonden opvang en een duinpark. Het is de ideale plek om wat te leren over natuur en milieu. Ben jij al eens op Texel geweest?

Anne Frank Huis, Amsterdam

Het huis van Anne Frank zal je niet onbekend zijn. Dit monument ter gedachtenis aan Anne Frank is het wachten zeker waard! Het hele huis is gereconstrueerd zoals het was in de tijd dat Anne Frank er woonde. Jaarlijks trekt het museum meer dan een miljoen bezoekers.

Koninklijk Concertgebouw, Amsterdam

Tegenover het Museumplein ligt het imposant Koninklijk Concertgebouw. Met haar drie zalen is het één van de meest bezochte concertgebouwen van Nederland. Met onder andere prachtige optredens van zowel zangers, orkesten, als éénmans-concerten door bijvoorbeeld pianisten als Wibi Soerjadi.

Heineken Experience, Amsterdam

Het museum voor de bierliefhebber. In de voormalige Heineken Brouwerij krijg je een kijkje in de geschiedenis van het brouwproces en het biermerk door de jaren heen. Je krijgt een interactieve rondleiding en uiteraard mag je het gouden vocht ook proeven. De Heineken Experience maakt deel uit van de Europese Route van Industrieel Erfgoed.