Op vakantie met kinderen

Ben je van plan om lekker op vakantie te gaan met de kinderen? Heerlijk even er tussenuit met het gezin en genieten van de tijd samen! Niets is lekkerder dan dat! Maar hoe kies je je vakantie dan? Is er een animatieteam of een zwembad aanwezig? En zijn er leuke uitjes in de buurt?

Kamperen met kinderen is hartstikke leuk, ook al verschillen de meningen hier soms over. Er zijn veel voordelen te noemen om zeker één keer te gaan kamperen met het hele gezin. Zeker weten dat je na die ene keer om bent en niets anders wilt. Tijdens het kamperen leren kinderen de natuur waarderen en zullen ze de dingen thuis ook meer waarderen. Want kamperen is natuurlijk wel back to basic. Een ander voordeel hierbij is dat ze innovatief leren te zijn, leer ze bijvoorbeeld een kampvuurtje maken! Naast al deze wijze lessen kunnen ze op de camping ook gemakkelijk nieuwe vriendjes en vriendinnetjes maken. Geen Xbox, maar lekker buiten spelen. Terwijl de kids aan het spelen zijn, kan jij lekker een boek lezen of genieten van een glas wijn samen met je partner.

Waar je naar kan kijken is of er een animatieteam aanwezig is op de camping. Ideaal voor kinderen die moeite hebben om zichzelf te vermaken, maar ook om andere kinderen op de camping te leren kennen! Vaak worden er in de vakantieperiodes veel gratis sportactiviteiten georganiseerd en is er een animatieprogramma aanwezig. Vele campings hebben een zwembad, waar jong en oud lekker kan zwemmen. De zwembaden hebben allemaal een kleuter/peuterbadje, voor de allerkleinsten gasten! Hier staan diverse speelelementen waarmee gespeeld kan worden en zorgen voor urenlang plezier.

Tot slot natuurlijk de omgeving van je verblijf. Noord-Holland heeft allerlei leuke uitjes voor kinderen. Wanneer je een dagje uit wil plannen, dan is het Sprookjeswonderland erg leuk voor peuters en kleuters. Houden jouw kinderen heel erg van spelen? Dan zijn Speelpark Oud Valkeveen en Speeltuin de Holle Bolle Boom echte aanraders. Het Zuiderzeemuseum of het Museum Beeld en Geluid Experience zijn leuke dagjes uit als je het wil combineren met een educatief dagje uit.

Ben jij al om? Kijk dan hier eens naar de campings in Noord-Holland.